Βιογραφικό
Πτυχιούχος του Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφολογίας του Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Το 2017 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή.
- πιστοποιημένη διαιτολόγος-διατροφολόγος
- μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική διατροφή
- παρακολούθηση πολλαπλών εκπαιδευτικών αντικειμένων
ΦΑΙΔΡΑ ΣΕΡΕΛΕΑ • ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ
Το 2014 ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Κλινικής Διατροφής στο Νοσοκομείο “Υγεία” και στην συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια Κλινικής Διατροφής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και σεμινάρια που αφορούν την Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων στο Τμήμα Ψυχιατρικής παιδιών και εφήβων του Σισμανογλείου- Αμ. Φλέμινγκ.
H συμμετοχή της σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στόχο έχουν την συνεχή και έγκυρη ενημέρωση της στο χώρο της Διατροφής και Υγείας. Επιπλέον οι εθελοντικές της δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά στοχεύουν στην ενίσχυση των διατροφικών συνηθειών μέσω διατροφικής εκπαίδευσης με απότερο σκοπό την πρόληψη.
Από το 2019 διατηρεί το προσωπικό της Διαιτολογικό γραφείο, αναλαμβάνοντας περιστατικά με στόχο την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής και την εκμάθηση ενός υγιεινού προτύπου ζωής.
Συχνές ερωτήσεις
Aπαντήσεις στις πιο συχνές σας ερωτήσεις.
Αν δεν βρείτε την απάντηση στο δικό σας ερώτημα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετέ μαζί μου.
Τελευταία Άρθρα
Μείνετε συνεχώς ενημερωμένοι για τις διατροφικές τάσεις που σηματοδοτούν κάθε χρονιά, τη δημιουργία καινοτόμων τροφών ή την ανακάλυψη νέων φυσικών τροφίμων ή συστατικών, που μπορεί να τα γνωρίζατε, αλλά δεν είχατε σκεφτεί να τα εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας.
Κάνε το πρώτο βήμα
Επικοινώνησε μαζί μου για την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, την αντιμετώπιση διαφόρων παθολογικών καταστάσεων και την διαχείριση του σωματικού σου βάρους μέσω εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής και διατροφικής εκπαίδευσης.
Η αυξημένη αρτηριακή πίεση οδηγεί σε στεφανιαία νόσο, έμφραγμα μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρική ανεπάρκεια. Η επάνοδος της αρτηριακής πίεσης στα φυσιολογικά όρια με την κατάλληλη διατροφή, άσκηση και φαρμακευτική αγωγή μειώνει την πιθανότητα θανάτου από τα παραπάνω.
Θεραπευτική προσέγγιση υπερτασης
- Απώλεια σωματικού βάρους
Η απώλεια βάρους αποτελεί σημαντικό μέτρο για την ελάττωση της αρτηριακής πίεσης ιδιαίτερα στα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, καθώς έχει αποδειχθεί από κλινικές μελέτες ότι ελαττώνει την αρτηριακή πίεση και την ανάγκη πρόσληψης αντιυπερτασικών φαρμάκων.
- Διατροφή
Για την υπέρταση απαιτείται μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, σύνθετους υδατάνθρακες και πολυακόρεστα λιπαρά ενώ φτωχή σε κορεσμένα λιπαρά <10% των συνολικών θερμίδων.
- Αλάτι
Το αλάτι είναι απαραίτητο για πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας. Τα περισσότερα τρόφιμα που καταναλώνουμε περιέχουν αρκετό αλάτι καλύπτοντας τις ανάγκες του οργανισμού μας χωρίς να απατείται η χρήση του επιτραπέζιου αλατιού. Η υπέρμετρη κατανάλωση άλατος προκαλεί υπέρταση είτε επιδυνώνει μια προϋπάρχουσα αυξημένη αρτηριακή πίεση, συνεπώς συστήνεται ο περιορισμός του αλατιού <5gr/ημέρα και των επεξεργασμένων τροφίμων. Η χρήση μπαχαρικών και μυρωδικών βοηθά στον περιορισμό της χρήσης άλατος.
- Καφές και τσάι
Ο καφές και το τσάι είναι ροφήματα πλούσια σε καφεΐνη, η οποία προκαλεί αγγειοσύσπαση. Στην περίπτωση της υπέρτασης συνίσταται η μέτρια κατανάλωση τους, 1-2 φλιτζάνια/ημέρα περιεκτικότητας σε 27,5% σε καφεϊνη.
- Σωματική άσκηση
Η μέτριας έντασης σωματική άσκηση βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης υπέρτασης και πολλών άλλων παραγόντων όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η στεφανιαία νόσος και το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Στην περίπτωση που έχει εκδηλωθεί η υπέρταση, η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση και ως εκ τούτου έχει μια θεραπευτική ιδιότητα. Η άσκηση θα πρέπει να είναι αερόβια (περπάτημα, κολύμβηση, ποδήλατο) και όχι αναερόβια (βάρη) καθώς δεν έχει ευεργετικές επιδράσεις στην περίπτωση της υπέρτασης. Η διάρκεια της άσκησης συνίσταται στα 30-60 λεπτά μέτριας έντασης για τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.