Διαβάστε τα άρθρα μας για να μένετε συνεχώς ενημερωμένοι για τις διατροφικές τάσεις που σηματοδοτούν κάθε χρονιά, τη δημιουργία καινοτόμων τροφών ή την ανακάλυψη νέων φυσικών τροφίμων ή συστατικών, που μπορεί να τα γνωρίζατε, αλλά δεν είχατε σκεφτεί να τα εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας.
Κατσικίσιο γάλα και θρεπτική αξία
Το γάλα αποτελεί πηγή διατροφικής αξίας για τα νεογέννητα θηλαστικά καθώς χρησιμοποιείται και από άλλες ηλικιακές ομάδες για ανάπτυξη στα παιδιά και για πηγή βιταμινών στους ενήλικες...
Σακχαρώδης Διαβήτης
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από την διαταραχή στον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών. Η νόσος προκύπτει όταν το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη είτε όταν το σώμα δεν μπορεί να αξιοποιήσει επαρκώς την ινσουλίνη που παράγει....
Γιορτινές ημέρες και ισορροπημένη διατροφή
Οι ημέρες των γιορτών χαρακτηρίζονται από πολλά γεύματα και δείπνα τα οποία είναι πλούσια σε θερμίδες, ζάχαρη, λιπαρά, αλάτι και αλκοόλ...
Παχυσαρκία και τρόποι αντιμετώπισης της
Η παχυσαρκία είναι η παθολογικά αυξημένη εναπόθεση λίπους στο ανθρώπινο σώμα. Στους άντρες υπερετερεί η εναπόθεση λίπους στον κορμό και κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς ενώ στις γυναίκες συνήθως η αυξημένη συσσώρευση λίπους βρίσκεται στους μηρούς και στους γλουτούς...
Υπέρταση
Αρτηριακή πίεση είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στο τοίχωμα των αρτηριών καθώς ρέει μέσα σε αυτές. Η αρτηριακή πίεση εκφράζεται με τη συστολική πίεση, η οποία είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στο τοίχωμα των αρτηριών καθώς φεύγει από την καρδιά και η διαστολική πίεση...
Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ομοιόστασης του ασβεστίου και του φωσφόρου, καθώς βοηθάει την απορρόφηση τους από το έντερο. Στόχο έχει την ανάπτυξη και τη διατήρηση της οστικής μάζας...