Προσφορά Θέσης Εργασίας

Διαιτολόγος/Διατροφολόγος

Part-Time,  Αθήνα

Το Nutriconscious με χρόνια παρουσίας στον τομέα της διατροφολογίας και της υγιεινής διατροφής, αναζητά να προσλάβει Διαιτολόγο/Διατροφολόγο για part-time εργασία στο γραφείο μας στην Αθήνα.

Σχετικά με την επιχείρηση

Στο Nutriconscious στόχος μας είναι να παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις υγιεινής διατροφής, βοηθώντας τους ενδιαφερόμενους να επιτύχουν τους στόχους τους με επαγγελματισμό και υποστήριξη. Ενθαρρύνουμε τη συνεχή εκπαίδευση και την επαγγελματική ανάπτυξη των συνεργατών μας σε ένα ευχάριστο και υποστηρικτικό περιβάλλον

Απαραίτητα Προσόντα

• Απόφοιτος Τμήματος ΑΤΕΙ/ΑΕΙ Διαιτολογίας-Διατροφολογίας.
• Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος.
• Καλή γνώση Αγγλικών.
• Γνώση Microsoft Office (Word, Excel, Outlook).
• Ευγένεια, διακριτικότητα, οργάνωση και συνέπεια.
• Προϋπηρεσία/Εμπειρία σε διαιτολογικό γραφείο ή ατομικές συνεδρίες ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Επιθυμητά Προσόντα

• Τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα της διατροφολογίας ή συναφή αντικείμενα.
• Εμπειρία στη χρήση άλλων εργαλείων διαχείρισης πελατολογίου ή λογισμικού.

Αρμοδιότητες

• Διαχείριση και εξυπηρέτηση πελατών.
• Διενέργεια ανθρωπομετρήσεων.
• Λήψη ιστορικού.
• Οργάνωση πελατολογίου και συντονισμός των συνεδριών.

Παροχές

• Συνεχής εκπαίδευση και υποστήριξη.
• Εργασιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την επαγγελματική ανάπτυξη.

Σημείωση: Η θέση αφορά εργασία μερικής απασχόλησης (part-time) στην περιοχή της Αθήνας.

Αποστολή Βιογραφικού

Αν πληροίτε τα κριτήρια και ενδιαφέρεστε για τη θέση, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.



    *Υποχρεωτικά πεδία

    Συχνές ερωτήσεις

    Aπαντήσεις στις πιο συχνές σας ερωτήσεις.
    Αν δεν βρείτε την απάντηση στο δικό σας ερώτημα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετέ μαζί μου.

    Αρχικά η απώλεια βάρους, καθώς όσο μικρότερο είναι ο σωματικό βάρος ενός ατόμου τόσες λιγότερες είναι και οι θερμίδες που χρειάζεται για να μπορέσει να συντηρηθεί. Η μυϊκή απώλεια συμβάλει στην επιβράδυνση του μεταβολισμού καθώς ο μυϊκός ιστός είναι μεταβολικά πιο ενεργός από τους άλλους ιστούς όπως είναι το λίπος. Επιπλέον δυσλειτουργίες του θυροειδούς αδένα όπως ο υποθυροειδισμός μπορεί να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό. Συνεπώς ο έλεγχος της λειτουργίας του θυροειδούς αδένα είναι απαραίτητη.
    Η διαφορά των ζωικών πρωτεϊνών από τις φυτικές πρωτεΐνες εντοπίζεται στα διαφορετικά αμινοξέα που περιέχουν. Οι ζωικές πρωτεΐνες περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε επαρκή ποσότητα έτσι ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα από τον οργανισμό σε αντίθεση με τις φυτικές πρωτεΐνες, οι οποίες προσφέρουν κάποια από τα απαραίτητα αμινοξέα σε μικρότερες ποσότητες. Οι φυτικές πρωτεΐνες ωστόσο εάν συνδυαστούν σωστά προσφέρουν στον οργανισμό πρωτεΐνες ισάξιες με αυτές του κρέατος.
    Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, που κοινοποιήθηκε το 2016, διατυπώθηκε το εξής:. «Η χρησιμοποίηση των τεστ δυσανεξίας σε προγράμματα απώλειας βάρους δεν έχει καμία επιστημονική βάση, αφενός διότι τα τεστ τα οποία χρησιμοποιούνται δεν έχουν διαγνωστική αξία, αφετέρου διότι οι τροφικές δυσανεξίες δεν σχετίζονται με την απώλεια βάρους. Συνεπώς, τα τεστ αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε διαιτολογικά κέντρα, ως εργαλεία τα οποία καθορίζουν τα προγράμματα απώλειας βάρους, αφενός διότι ουδέν αποτέλεσμα έχουν, αφετέρου διότι μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές διατροφικές ελλείψεις με τον αποκλεισμό τροφών, οι οποίες σύμφωνα με το τεστ μπορούν να προκαλέσουν τροφικές δυσανεξίες».
    Το Plateau effect συμβαίνει όταν ένα άτομο εισέρχεται σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχει βελτίωση ή μείωνεται η απόδοση στην προσπάθεια απώλειας βάρους με την πάροδο του χρόνου. Για την αντιμετώπιση του χρειάζεται να επανεκτιμηθούν οι διατροφικές συνήθειες, να αξιολογηθεί η φυσική δραστηριότητα, να τροποποιηθεί η σύσταση των γευμάτων σε μακροθρεπτικά είτε να αλλάξει η συχνότητα των γευμάτων.
    Η αύξηση της μυϊκής μάζας μέσω ασκήσεων ενδυνάμωσης σε συνδυασμό με ένα κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής το οποίο καλύπτει τις ανάγκες σε πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει την αύξηση των καύσεων.
    Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, στη βρώμη, κριθάρι και σίκαλη και στα προϊόντα που φτιάχνονται από αυτά. Πέρα από τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με κοιλιοκάκη, δηλαδή που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, δεν υπάρχει επιστημονική βιβλιογραφία που να υποστηρίζει οφέλη μιας δίαιτας ελεύθερη σε γλουτένη σε άτομα που πάσχουν από κάποια άλλη πάθηση είτε στοχεύουν την απώλεια βάρους.