Κλινική διατροφή
Στις περισσότερες περιπτώσεις κλινικών περιστατικών απαιτείται ιδιαίτερη διαιτολογική προσέγγιση που απαιτεί τη συνεγασία πολλών επαγγελματιών υγείας όπως είναι του διαιτολόγου με τον θεράποντα γιατρό. Η αντιμετώπιση κλινικών καταστάσεων, είναι μια σύνθετη διαδικασία που περιλαμβάνει την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του ασθενή, την τροποποίηση της δίαιτας του ανάλογα με την υπάρχουσα νόσο, τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του καθώς και τη συναισθηματική υποστήριξη από τους θεραπευτές που τον παρακολουθούν.
Συνεπώς περιστατικά όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τη δυσλιπιδαιμία, το σακχαρώδη διαβήτη, τις νεφρικές παθήσεις, τον καρκίνο, τις γαστρεντερικές και πεπτικές διαταραχές, απαιτούν ιδιαίτερη διατροφική προσέγγιση για την καλύτερη έκβαση της νόσου, τη βελτίωση της υγείας των ασθενών όπως και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στην κάθε περίπτωση.
Συχνές ερωτήσεις
Aπαντήσεις στις πιο συχνές σας ερωτήσεις.
Αν δεν βρείτε την απάντηση στο δικό σας ερώτημα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετέ μαζί μου.